2018-05-16
今日本身一心諗住去買一個綠茶味車輪餅,去到有一位小姐買緊,所以我排佢後面,之後有一位中年婦人後來黎到,冇留意條隊,就打尖排左我前面...我心諗:我唔趕時間我比你買先,我冇咩所謂...但佢又諗左好耐都諗唔到要咩味,所以我就講先(反正我早排過佢),我買2個,店鋪員工準備去夾比我既時候個位中年婦人就諗好左佢要邊4個味,之後員工就夾左比佢先...(因為佢買多過我?) 其實比佢買先我冇所謂,重點佢夾比我個時話我綠茶味既最後一個比個個中年婦人買左!明明係我黎先我落order先點解就夾比後落order既客人先?!本身比人打尖都算,但最唔份氣就係因為咁買唔到我要既味!我同個位員工(應該係老闆娘)講話係我排先,但最後一個又比左佢,但佢完全冇諗住處理事件(中年婦人仲係度),淨係笑笑口咁話”哎呀我唔知架喎” 個下其實真係超級嬲!呢間小店我一向都支持,只係我覺得今次呢件事既處理手法真係好差,令我好難接受食物質素固然重要,但如果可以為顧客多諗一點會更加值得人尊重!
個下其實真係超級嬲!