2009-06-07 7 浏览
很喜歡間中獨自在街上漫遊,想去哪就去哪,想逗想多久便多久,想吃什麼吃多少隨你喜歡...是夜一個人在旺角街頭漫遊...「街邊太多人與車」了,天氣又熱,便躲在朗豪坊入面,之後就想起依個地方,決定食碗豬扒撈檬。去到才發現唔係豬扒,而係豬柳...聽起來好似更吸引喎。撈檬$36,加罐汽水$3,等左一陣就去搵位食(抹枱的姐姐勁好人,見我搵唔到位同我搵)。起初以為用豬柳,會比豬扒更嫩,但食落去其實有D乾...係肥D個幾舊多少少油份好些少,很失望! 撈檬做得對辦,唔錯的,最驚喜的係有時食到的香草(是金不換嗎?),很香很好食,如果多D就好了! 說到尾,絕對唔難食,但是一碗很普通的撈檬...但又未食過佢其他野,唔敢話眾食友們講既野係錯,可能下次再漫遊旺角的時候試下吧!
)。

普通的豬柳撈檬