2019-07-11 112 浏览
經OpenRice訂枱,九段壽司同埋魚生有七折,依間餐廳嘅嘢食用嚟打卡OK,但食物質素就一般。welcome drink有提子梳打,小朋友飲得開心。依個係價錢比較貴少少嘅九段刺身,因為係有兩隻嘅,但好似圖中所見啦,吞拿魚刺身都唔係好新鮮嘅,個魚生飯個顏色都唔係好討好,食落就一般啦,唔覺得話好好食。呢個係另一個壽司九段,都係分兩個價錢,壽司好過刺身少少,賣相比較吸引啲,但係都唔算有過人之處,好似同坊間嘅壽司店差唔多。叫咗雞軟骨同埋牛脷串燒就幾好味嘅,牛你唔會燒得好韌,切得幾薄,唔鍾意食太厚牛脷,鹹味都適中嘅。另外,雞軟骨都幾脆。依個係豚肉定食,啲豬肉有少少韌,反而定食就幾抵食嘅,百幾蚊就有一個啦,但係質素就一般啦。依個係烏龍麵,入面係一啲稻庭烏冬嚟,個魚湯味都幾濃,味道還可以,似係媽媽煲嘅魚湯。依個牛肉定食都幾好味,但係我將啲燒汁倒晒落去,搞到碗飯好鹹,建議大家倒少少汁好啦,入面有啲肥肥地既牛肉幾好味。麵豉湯有少少咸,冇乜人飲。總括來講,過嚟影相打卡係可以嘅,但應該唔會再食第二次啦。同埋唔知點解水吧嗰邊兩個廚師係咁望住我哋呢一台,可能知道我會寫食評,比較緊張掛😅

welcome drink有提子梳打,小朋友飲得開心。

麵豉湯有少少咸,冇乜人飲。