2018-12-30
今日我地帶囡囡去玩,mega box 食玩買,小朋友每次黎到都好開心,而且好少商場會有親子餐廳,有價錢都會好貴,但熊小館價錢合理,我地黎之前已經上openrice 睇定有咩餐廳,新開了一間熊小館,以Bear Bear 為主題,囡囡同老婆一定鐘意。餐廳以Bear Bear 為主,整間鋪都擺設都係Bear Bear ,我地進入了Bear Bear 世界,影相打卡一流餐廳安排了一張可以同大Bear Bear 坐既枱,囡囡超開心,而且張枱都有一隻細細既Bear Bear ,好有聖誕氣氛。瘋薯(肉醬炸薯條)-薯條係下午茶係必點食物,好邪惡,真係不能抗拒,炸得金黃香脆,而且仲係我鐘意既粗薯條,沾埋肉醬食,好好味,唔會太單調酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁-炸至金黃色,外脆內嫩,粉漿亦唔太厚心太軟-一切開朱古力好澎湃咁流出,朱古力如果苦一點會更好,因為好甜,因為我比較鐘意苦小小既朱古力熱情玫瑰(熱)-淡淡的玫瑰味和熱情果配搭的很好薔薇之戀-(凍)-玫瑰花茶柚子,柚子味比較重,蓋過了玫瑰味餐廳還有一個小角落,可以比小朋友玩,雖然不算大,但小朋友都得好開心
酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁-炸至金黃色,外脆內嫩,粉漿亦唔太厚
熱情玫瑰(熱)-淡淡的玫瑰味和熱情果配搭的很好
薔薇之戀-(凍)-玫瑰花茶柚子,柚子味比較重,蓋過了玫瑰味