2022-10-09
寶琳站 新都城1、2、3期大型商場,3個商場全部貫通晒,假期黎呢度真係可以消磨一整日,食店選擇都又多,今日我呢個為食貓好想食漢堡🍔,搵黎新都城二期*真妮*漢堡飽店醫下肚先😋。門口有個大型餐牌,首先比佢啲漢堡飽名稱吸引😂,呢個手法好有綽頭😆。🍹奇異果🥝沙冰,超濃郁嘅果味,唔太甜,行到又熱又攰,黎一杯沙冰認真消暑。🍹星河,一杯一蝶豆花飲品,蝶豆花有抗衰老養顏功效架☝🏼,顏色好靚好吸晴,兩杯飲品打卡一流😆。🍴明太子雞翼,三隻脹卜卜雞翼排排坐😆,外皮烤得微蕉,非常香口,入邊釀滿明太子,食落有丁點卜卜位🤔應該有加丁點雞軟骨,好有口感😋。🍴秘製蟹棒,兩條大蟹棒,個秘製汁唔錯喎😋。🍔含菌量超標漢堡🤣個名好攪笑,主要材料係大啡菇同大量啡磨菇,好香好惹味嘅菇香,配以沙律醬汁同蕃茄🍅、生菜🥬,簡簡單單,一個好健康嘅醒神漢堡😋。🍔新出嘅漢堡 - 就咁燒蕉芝士漢堡😋,近年好流行skirt burger 🍔 ,漢堡飽圍住一大片好似裙邊嘅燒蕉芝士,脆卜卜口感,帶些小芝士咸香;我想讚下呢個漢堡中間果塊漢堡扒,鬆、軟、牛味好出位,主要味道來自同溶左芝士嘅咸香互相交戰,味道balance得好好😋。
🍴秘製蟹棒,兩條大蟹棒,個秘製汁唔錯喎😋。