2022-09-27 28 浏览
今日喺新都城UNIQLO開幕, shopping完之後就去食午餐,比一間顏色鮮艷嘅餐廳吸引咗,見到門口嘅Menu價錢又唔貴,而且選擇好多,一於入去試吓炸雞蛋包飯一上枱就覺得好吸引,有四件剛剛炸起嘅炸雞,飯上面鋪咗金黃色仲嫩滑嘅蛋皮,仲要有少少旋轉嘅擺法,真係好吸睛,咖喱汁在旁邊,啱晒啲鍾意醬汁分開嘅朋友仔打到手軟牛肉漢堡慢煮牛肉漢堡扒、蕃茄、生菜、芝士、洋蔥,我最欣賞係佢嘅秘製醬汁,少少辣,又好開胃,旁邊仲有扭紋薯條單骨雞翼單骨雞翼食起上嚟夠晒方便,外層脆卜卜,入邊仲好Juice,雖然係單骨,但係啲肉都唔少薯格雖然漢堡有附送薯條,但係我都好想食薯格,所以都order埋😆對比之下覺得薯條好食過薯格青檸熱情果梳打&柚子檸檬梳打兩杯飲品都好飲,最怕飲到嗰啲好淡嘅梳打飲品,呢兩杯都好濃,食完炸嘢飲,飲完之後覺得冇咁熱氣😝

炸雞蛋包飯

打到手軟牛肉漢堡