2018-12-20 455 浏览
同朋友返屯門食野,本來想食有間車仔麵,點知去到個時發覺隔離新開左間餃子舖,於是本著新屎坑精神試一試。可能因為新開既關係,去到個時都差唔多滿座,但我同朋友兩個都叫搵到位。唔知係咪以家既餃子舖都係咁,呢間既食法同配搭都同我另外食開兩間餃子店好似,都係主打花膠湯底,餐牌都係差唔多款式。但呢間既餃子就多D款揀,我同朋友叫左什錦B同什錦C各6隻,再每款交換一隻,就可以試齊六隻味啦。餃子唔算大粒,加上包得唔實,未食已經散左,湯底黎講唔夠味,好普通。左上:鮮肉日式紫菜餃右上:鮮肉芝士餃左下:鮮肉雲耳椰菜餃右下:雞肉薯仔餃味道唔算話好好食,但可以接受。價錢比出面黎講唔算平。只係會話,唔會特登再去食多次呢間店,除非行開附近想食餃子會去食。

左上:鮮肉日式紫菜餃
右上:鮮肉芝士餃