2017-07-07
想搵個好地方打邊爐 ,既要食物質素好,仲想環境要舒適, 仲要價錢大眾化 ,真係可遇不可求,竟然就有一間係北角合乎以上條件的火鍋專門店火鍋店裝修富麗堂皇氣派不凡, 座位寬敞舒適。 仲有店員殷勤嘅招待, 有點不能不提, 點菜嘅菜譜設計成皇帝嘅聖旨, 所有餐具, 器皿 及擺設都非常講究, 古色古香, 什有噱頭!我吔隨意地點咗幾款火鍋嘅配料, 有安格斯牛肉, 豚肉, 手打丸拼盤, 拼盤包括蝦丸,牛丸,墨丸及芝心丸,仲有新鮮嘅蔬菜tim. 鍋底係相當重要的, 我哋非常豪氣地order左個滋陰養顏花膠雞煲湯底, 大大塊嘅花膠,仲有半隻雞,雞係食過前所未有咁嫩滑,真材實料,絕不取巧! 最令我驚訝係店舖花咗好大心思 把火鍋材料擺放得美輪美煥,簡直係一種藝術,令人食慾大增。而食物嘅質素, 安格斯牛肉放入湯裏3,4秒即可,牛味濃,肉汁鮮,有溶化係口裏嘅感覺。 豚肉味道也不會比牛肉遜色, 爽口肉味夠! 輪到手打丸拼盤, 粒粒都咁有份量,新鮮彈牙! 如今食火鍋都可享有色香味俱全 及宮廷氣派嘅感覺, 真係要嚟親身體驗一下!
豚肉味道也不會比牛肉遜色, 爽口肉味夠!