2016-01-21 2156 浏览
上次光顧左尖咀店,經驗話比我知佢既甜品係No Good 但係三文治同飲品係OK 既!今次轉戰銅鑼灣,一個星期三既晚上食自己!一個人食飯最好就係易搵位,唔洗等位直入…地方好似唔夠尖咀大,但係都唔細,坐左一張大枱,有五組人同坐…大搭枱!其實MENU選擇真係唔多,主要係甜品同埋飲品,不過我一早已有心水!扮台灣辣妹既待應雖則有禮,但點餐時塊面”烘”到好埋,熱情得制!點完餐無耐就聽都佢地成班唔知因咩事爆粗…真夠辣。點左玉米里肌起士可頌同優格野莓沙冰同埋。呢度最唔好就係一人起碼要叫一杯飲品,雖則佢既飲品唔差又大份,但係亦唔平,兼且被迫點菜既感覺唔好受呢。優格野莓沙冰賣相真係夠大堆頭,滿到瀉,急凍雜莓份量唔少,入口有明顯優格味,真材實料,雖則有糖,但對於想飲健康少少飲品既人,算係無咁罪惡!玉米里肌起士可頌,賣相都係唔錯,佢大份!溶溶既芝士非常香濃,好岩胃口,所謂里肌即係火腿,份量亦係十足十。可憐那牛角包,其實係我心目中既主角,就係所有包味都被蓋過左…呢個包整體都幾好,就係火腿味寡左少少…今次可能因為無叫甜品,算係比上次食得滿意,基本上想食既野都食左,唔差但唔會特登再黎!

2016-01-20