2018-01-12
天氣凍冰冰,體感好似得返零度咁,咁凍嘅天氣最好就係食熱辣辣嘅嘢,最近唔想打邊爐,咁就一於食韓燒囉對住個爐暖粒粒,一於去阿媽屋企附近條食街開餐。食飯時間價錢係正價,如果食消夜真係抵到爛,再平多一點點。一眼見到弘大燒肉放題,已經知道一定係你啦! $238 食到飽一入門口已經有侍應招呼,講咗比佢聽想食弘大放題,一坐低二話不說,已經有韓妹子幫我地整泡菜煎蛋啊!服務唔錯跟住另一位已經將牛牛拼盤奉上這個頭盤真係不得了。好有誠意,有比較少見嘅A4黑毛和牛肩肉 同埋三角腩👍🏻澳洲和牛下腹腩鹿兒島牛柳粒加拿大牛肋肉來自世界各地唔同嘅靚牛淨係賣相已經攞満分,放在爐上燒一下吧,再反一反,七成熟已經夠啦!脂肪分布平均,入口帶一點油脂,牛肉味濃郁,味道挺不錯的,所以很快便被我們吃光了而且仲有不得不提嘅今期推介1++韓牛我覺得肉質尚算肥美,入口軟腍之餘,肉汁也十分豐富,所以在韓國那麼受歡迎如果冇記錯加$30就可以追加韓式飲品任飲,我最鍾意就係提子汁同埋梨汁,supermarket 買都唔平㗎!其中小食有韓式炸雞,皮脆肉嫩,我都食咗三件其餘任點任食嘅菜式,我鍾意食腸仔、午餐肉、魷魚,其實都仲有好多豬肉雞肉同埋魚,但
其中小食有韓式炸雞,皮脆肉嫩,我都食咗三件
其餘任點任食嘅菜式,我鍾意食腸仔、午餐肉、魷魚,其實都仲有好多豬肉雞肉同埋魚,但我就偏偏鍾意食午餐肉,即係你唔好問我點解鍾意食部隊鍋一樣
最驚喜係甜品呀!竟然有高級雪糕,movenpick Haagen Dazs
整體食物有水準,服務好沒有漏單,好滿意的一餐