2018-03-16 241 浏览
中西合璧嘅餐厅系坊间有唔少,点样先至可以沟得埋一齐突出造型,有特定定位而又唔突兀?我觉得今日呢间餐厅就做得到。食完晚餐特登搭车过嚟中环就系想试吓呢度特别嘅cocktail。唔好心急,睇下环境先。我地今日坐bar table,无缘去餐厅个边,两部分用一条长走廊分割,走廊就系厕所所在地。首先出场嘅系CHILDHOOD MEMORY:维他奶入樽,系容量上首先赢左,而且即刻挑起儿时回忆,只系当年HKD2就有枝仲要热辣辣,呢枝就要HKD1xx,价钱唔记得啦。味道方面Baileys味道系有既,不过唔多,味道偏甜,慢慢饮都可以饮一段时间,系几得意既。之后系24咩咩(唔记得名),细细一杯,真系几啖饮完。味道就几独特,有阵廿四味味道,但岀乎意料之外系同其他味道夹到,少少中药味,少少酸,,微微的甜,再加淡淡的酒味,整杯好和谐,顺口,系饮到最后有D苦味~话你知系真系有廿四味响入面!环境都系中撞西,饮完两杯转场再饮第二间。最后两杯店家送既,好酸,正!