2019-01-24 48 浏览
冬天啦冬天啦!又係可以打邊爐嘅時候!今日,我同朋友非常想大吃特吃,所以我哋到咗佐敦一間名叫打邊爐嘅餐廳去打邊爐。餐廳門口嘅水箱裝着活生生的海鮮,非常養眼!餐廳地方寬敞,座位已黑啡木係色調為主,別有一番古典風味!打邊爐唔少得靚靚嘅湯底,今日我地點左藥膳醉雞鍋半份加菜膽豬肺湯半份,非常窩心嘅餐廳仲幫我地升級送咗份清湯湯底俾我哋。藥膳醉雞鍋充滿着各式各樣的中草藥,非常養生,一嚐湯底後整個身體立即溫暖起來!醉雞也非常有酒香,雞肉嫩滑!菜膽豬肺湯非常清甜,豬肺洗得很乾淨,吃得放心!點餸啦!我們二話不說點了很多火鍋配料: 頂級本地手切肥牛(大)$368顏色鮮紅,一看就是頂級新鮮的肥牛,手切的厚度剛好,很有口感。一刷就吃味道鮮美。自家制花旗參蜜$23淡淡的花旗參味,甜甜的,很清爽。魚皮餃$68很香的魚皮餃,脆脆的口感超贊。自制鮮炸響鈴$68鮮香味美,脆卜卜如響鈴,佔點醬超級好吃。砂爆豬皮$33很香的豬皮,一涮就能吃,口感很肥美,不膩,吃了就停不下來了。豆苗$48顏色鮮明,質地又很柔軟,華潤爽口,清香脆爽很健康。很滿足
餐廳門口嘅水箱裝着活生生的海鮮,非常養眼!
餐廳地方寬敞,座位已黑啡木係色調為主,別有一番古典風味!

菜膽豬肺湯非常清甜,豬肺洗得很乾淨,吃得放心!

點餸啦!我們二話不說點了很多火鍋配料:

頂級本地手切肥牛(大)$368

自家制花旗參蜜$23
淡淡的花旗參味,甜甜的,很清爽。

魚皮餃$68
很香的魚皮餃,脆脆的口感超贊。

自制鮮炸響鈴$68
鮮香味美,脆卜卜如響鈴,佔點醬超級好吃。

砂爆豬皮$33

豆苗$48
顏色鮮明,質地又很柔軟,華潤爽口,清香脆爽很健康。

很滿足