尋日放工,本來想同同事去食糖水,點知跟《飲食男女》黎到廟街後,竟然變左食甜品... 鋪頭既面積不大,門口全部都係兩人枱,要近 toilet 個邊先有幾張大枱, 好彩間鋪都幾乾淨,如果唔係要坐 toilet 門口我實走人 本來想試下個楊枝甘露,但係佢餐牌竟然有心太軟,唔駛諗即試。餐牌上面寫著:香橙朱古力心太軟伴雪糕,但係我就食唔到有橙味,不過個心太軟就好好味,仲香軟過我地去開九龍城間甜蜜居(但價錢就比甜蜜居貴$7),而個雲尼拿雪糕上面就淋左 d 朱古力漿,味道同個心太軟好夾。碟邊有兩堆透明物體,原本以為係伴碟的西米所以冇食到,同事 A 就話係爆珠,話咬開會爆 d 汁出黎好過癮,我食落就覺得有 d 似食乳酸魔豆,感覺唔錯,好驚喜~ 同事 A 嗌左個朱古力杯,佢地個朱古力整到好甜好滑,好似 mousse 咁有幾層,面頭插左兩支朱古力手指餅,好搞笑~ 又有層朱古力粉係面層同中間果層,個味就比較澀 d。而第二層同第四層都係好 creamy 既朱古力,好味 同事 B 嗌左個西瓜冰,好大

好彩間鋪都幾乾淨,如果唔係要坐 toilet 門口我實走人

同事 B 嗌左個西瓜冰,好大隻,個西瓜冰刨得好高,我地食既時候都差 d 整跌 d 冰。味道清 d,都係普通既西瓜冰,但係用返個西瓜穀黎裝,所以個樣幾得意,希望唔係環保西瓜啦~

估唔到係佐敦都食到九龍城咁既質素既心太軟,但如果連價錢都可以好似九龍城咁就仲好啦 ^^
好濃朱古力味,質感夠 creamy,好滑溜~
真係成個西瓜既西瓜冰,好得意 !
2009-09-19
$37 (宵夜)
好濃朱古力味,質感夠 creamy,好滑溜~
真係成個西瓜既西瓜冰,好得意 !