2018-07-01 146 浏览
知道有七點半前埋單半價優惠,今日响午市時段就嚟試下,一直見到食評都係讚不絕口,果然湯底同食物都十分出色。揀咗美人拼薑母鴨,真係好足料,簡單再叫幾款配料,已經好滿足!就連烏梅汁都好好飲,絕對唔係一般死甜。好喇!入正題,點解咁好嘅食店要話美中不足呢?因為我覺得前線員工永遠決定一間食店嘅存亡,樓面嘅女服務員全部都好勤力好有禮貌,好值得表揚。可惜,偏偏我今日張枱好近廚房員工工作嘅位置,嚴格嚟講,係望得到果個出菜位嘅廚房員工⋯果幾位員工基本上係唔會同顧客接觸,點解會有問題呢?就係佢地幾位大哥講嘢超大聲,嬉嬉哈哈唔係問題,但夾雜粗口真係大殺風景⋯⋯佢地嘅聲線係大到我好清晰聽到佢地講乜。我唔知再近啲果幾張枱嘅客人會唔會覺得有問題,但我就覺得一間原本環境食材服務都冇得彈嘅食店,就咁就被影響,所以真心想表達,員工真係好影響一間食店嘅形象。