服務員介紹 京姬柚子梅酒, 白桃濁酒, 醇厚清香, 提升食物味道. Cheer !!

第一道菜由 松葉蟹水雲 開始. 沖繩島的海中寶~水雲, 入口柔軟貼滑, 伴上松葉蟹, 啖啖有蟹香, 加上醋汁好口感 , 令人口胃大開.

鮟鱇魚肝, 含膠原蛋白, 營養成分高. 感覺細嫩, 與水海草, 菊花作伴, 好食.

汁煮黑梅貝: 肉質彈牙又美味. 佐酒佳品.

銀鱈魚白子海葡萄: 珍貴的食材, 白子顏色白嫩, 入口帶點滑身, 加點海苔, 魚籽, 味道好獨特.

深海池魚包豆腐: 深海池魚, 肉質鮮嫩肥美, 加上豆腐, 蘿蔔蓉及菊花, 味道有層次, 鮮味滑口.

北寄貝刺身: 鮮味濃甜.

小龍蝦刺身: 師傅由水缸活捉龍蝦, 即場拆肉, 龍蝦肉鮮爽彈滑, 食得大滿足.

北海道白角魚壽司: 魚肉厚, 脂厚油香.

赤貝: 橙紅色, 有光澤, 肉質彈牙爽口, 好鮮味.

金目鯛壽司: 星級魚種. 肉質細膩, 鮮味不凡.

松葉蟹肉豆腐: 豆腐好滑, 松葉蟹味香濃, 味道細緻.

鰤魚: 魚肉鮮美, 越吃越滋味.

大蝦剌身: 擺碟很美, 蝦肉肥碩, 極富彈性, 爽甜無比.

秋刀壽司: 油脂濃郁, 鮮味出色.

岩手縣真蠔: 手掌般大, 蠔迷至愛 , 生蠔肥大肉厚, 加上海水自然鹹味, 配上柚子醋, 蠔味更出眾.

三文魚桴卵: 巨型魚桴好彈牙, 魚油甘香細膩, 令人齒頰留香.

喜之次壽司: 經火炙後更突出脂肪香氣.

吞拿魚腩馬糞海膽: 吞拿魚脂鮮甜濃厚, 鮮味出色, 味道濃郁, 名貴金箔好吸引.

拖羅魚海膽最中餅: 拖羅魚海膽都糸我至愛. 今次有新食法, 滿滿食材夾入最中餅內, (威化餅製的匣子), 既鮮甜又脆口, 有層次感, 吃得飄飄然.

慢煑鮑魚: 鮑魚已切片, 味道稔甜, 真是海產極品.

金鯛立鱗燒: 魚鱗超脆, 魚肉嫩滑, 沾上岩鹽海苔汁, 好滿意.

花咲蟹: 蟹肉鮮甜質優, 細嫩 可口.

拖羅魚腩壽司: 紋理好看肉質甜美, 脂高豐腴, 入口即化, 口感好好.

馬糞海膽: 味道不錯, 放在鱈魚乾片上, 脆口又鮮味.

龍蝦頭舞茸菇清湯: 食完龍蝦肉刺身, 龍蝦頭做湯, 味道清甜, 既環保又有助我們暖胃.

甜品: 玉子布甸, 入口細滑, 蛋香味濃.

果物: 日本蜜瓜清甜可口, 雪糕加紅豆 , 又滑又美味.

吃了 25 品, 鮮味, 精緻的日本刺身壽司, 廚師廚藝有水準, 食材新鮮又有質素, 價錢非常合理. 愛吃 Omakase 一族值得 到訪