(非会员)
跟媽咪看畢優先場﹐在支豬島買了4大袋﹐走過對面澳門茶餐\廳吃點東西﹐順道買外賣給爸爸跟細佬。時間尚早﹐未爆滿﹐安排我倆坐2人抬﹐手上拿了4袋東西的我有D發矛。不久看見旁邊二人卡位有吉﹐要求調抬。高瘦主任我﹕得﹐要搭臺(當時有一半卡位得兩個人坐﹐點解你要高8度同我講要搭我張臺﹐最賤係即刻掉張‘留坐’係臺面)算但眼見開始有卡位吉出黎﹐我再向經理要求調臺經理我﹕得得得﹐你坐邊﹐幫你安排當然我食完成餐\飯都未郁過﹐我亦唔想再晒氣。今晚經歷重未試過0甘差1。我換過2次碟﹐一次係隻碗﹐未過清水仲有泡﹐第二次係隻碟有條麵2。坐唔夠10分鐘﹐有兩個女人入黎同個高瘦主任講要張4人臺﹐張”留坐“臺即刻比0左佢﹐跟住到我差唔多食完餐飯﹐先有其他人黎﹐即係話﹐張臺45分鐘無生意3。卡位無最低消費﹐我地加埋外賣都差唔多$3004。到我走﹐我要”提“經理先記得要同我搬臺﹐仲耍我話無抬。(無臺唔緊要﹐講聲。仲有我見到有吉臺﹐不過你比晒D男人﹐0甘你分明蝦女人喇)澳門茶餐廳食品唔算出色﹐都係取其地點方便﹐但四周選擇很多﹐靠食品突圍無可能﹐唯有靠服務﹐而加連服務都唔達標我唔係嬲坐唔到卡位﹐係合情合理情況下﹐我真係會接受

不久看見旁邊二人卡位有吉﹐要求調抬。

高瘦主任[大]我﹕得﹐要搭臺

但眼見開始有卡位吉出黎﹐我再向經理要求調臺

經理[敷衍]我﹕得得得﹐你坐邊﹐幫你安排

當然我食完成餐\飯都未郁過﹐我亦唔想再晒氣。

今晚經歷重未試過0甘差

3。卡位無最低消費﹐我地加埋外賣都差唔多$300

我唔係嬲坐唔到卡位﹐係合情合理情況下﹐我真係會接受﹐但係尋晚真係好唔合理