出左粮决定要请屋企人同男朋友食番餐☺️佢地都钟意食中菜 而朋友就介绍我试下呢间系观塘嘅楼上私房菜 话试过抵食安排又好!订位时会同店员Whatsapp拣好菜单 即使有野要改都可以预先改好 而佢地又会因应番份量其实都系第一次食私房菜 都好钟意呢种安排 好似会度身而造咁~.香芒沙律大虾球开胃之选 有炸大虾球 虾肉爽口弹牙 睇黎好新鲜👏有唔同切粒生果 酸酸甜甜好醒胃同埋虽然系4人份 但都比想像中大份~.花雕鸡油蛋白蒸大肉蟹可以拣用唔同方法整 我地就清清淡淡拣左蛋白蒸估唔到真系超香超好味啊💓大肉蟹大只啖啖肉 而且食落好鲜甜 连个蛋白入面都有蟹肉 真系估唔到啊🤤上面淋上花雕 超香超好味!.生煎12两东星斑煎得外皮香脆 入面肉质嫩滑~~淋埋个个蒸鱼豉油真系好无敌☺️.白胡椒爆炒南非鲍鱼如果系好钟意胡椒一定唔可以错过 一上枱胡椒香扑鼻😍食落唔会太辣太呛 但会好够胡椒香鲍鱼煮到超腍 一咬就咬得开~~👍.蒜蓉粉丝蒸蛏子王海鲜陆续有黎 岩哂钟意海鲜嘅两亲😂😏😏超惹味啊呢款 蛏子超大一只!超巨型啲肉好爽口 上面舖左满满生蒜同脆蒜 香口好味😽.江南百花鸡鸡件上面有一层弹牙嘅虾胶 口感好特别而且呢个配搭估唔到咁夹😳😳
出左粮决定要请屋企人同男朋友食番餐☺️
开胃之选 有炸大虾球 虾肉爽口弹牙 睇黎好新鲜👏
有唔同切粒生果 酸酸甜甜好醒胃
同埋虽然系4人份 但都比想像中大份~

可以拣用唔同方法整 我地就清清淡淡拣左蛋白蒸
估唔到真系超香超好味啊💓
上面淋上花雕 超香超好味!

如果系好钟意胡椒一定唔可以错过 一上枱胡椒香扑鼻😍

啲肉好爽口 上面舖左满满生蒜同脆蒜 香口好味😽

鸡件上面有一层弹牙嘅虾胶 口感好特别
而且呢个配搭估唔到咁夹😳😳

上汤浸时菜
点都要有番个菜 好好个上汤无味精感觉~不过呢个菜会比较普通🤣
上汤浸时菜

炒得超香啊😍😋 平时多数炒饭都系heahea唔会想食
纯粹系用黎饱肚 但呢个炒得好干好香口🤗
果然系招牌炒饭~~

甜品
仲有一人一个奶冻做甜品😌 奶味好香 细细一份岩岩好💓大家都好满意呢餐☺️