2020-10-12 30 浏览
刺身盤,共有4款刺身,其中最有驚喜係鮑魚,因為比較少見,而且唔需要點醬油已經好夠味,其他刺身鮮甜肥美。芝士玉子燒,內裏用芝士做餡,夾起即有拉絲效果,趁熱辣辣食就最完美,玉子有蛋汁非常滑,個人建議食一件再食一小啖蘿蔔蓉解一解芝士既膩感,之後再食下一件。鹹蛋豬肉棒,豬肉相信係經人手打出來,食落口感軟綿,頂層醬汁係店鋪自家調製出來既鹹蛋汁,隱若食到有芥末味,味道好夾。脆皮風鱔,這個風鱔真係燒得唔錯,表面燒至乾身,但咬落其實好嫩滑,而且肉身好彈牙,皮好香脆,本身師傅已經曬上海鹽,所以已經夠晒味。生蠔,肥美大隻鮮甜飽滿,醬汁亦都係自家製,味道酸酸尾尾好開胃,橙色一粒粒並非蟹籽,而係一種調味料,帶微辣,第一次食到這食法,算係幾新穎特別,我覺得唔錯。