2020-12-24
本身冇聽過間野,見到佢係IG同Goodmalling map合作出優惠:$30優惠卷食冰。睇落又幾吸引喎:又黑芝麻豆腐、又黃到金楊枝甘露。好比心機留言抽獎,滿心歡喜去到,仲約定朋友一齊去spend time。落單比錢個下——「呢個要跟set先有優惠,你買多兩杯野飲啦。」吓?!望一望個餐單,唔平喎每杯起碼$35。仲要兩杯。咁其實,我點解唔直接買一個冇特價的冰呢?😀平左$30但要買返2杯$35野飲,食水深左啲喎。唔係錢的問題,係誠信的問題。一買一賣,你要做生意我當然明白。我IG留言、有tag埋friend,宣傳效果做足;就應該有返相應的服務——請一個冰,呀唔係,請$30啦,係咪真係咁難呢?完全有被欺騙的感覺。冇試到野食啦,對間野個信心冇晒。店員睇黎唔係第一次遇到呢個問題,好耐心解釋返佢地同Goodmalling app合作時已經講叫佢地指明「跟set」先平$30。很不幸地,我並沒有在IG宣傳時叫到所謂的「跟set條款」。我相信佢地合作關係係點,作為消費者的無權介入。但店家應有責任糾正宣傳的字眼、力求真實。冇試過寫一篇食評。不,失望的一篇冇食到野的食評。以此為戒,要再多打去問清楚晒先去。
「呢個要跟set先有優惠,你買多兩杯野飲啦。」
完全有被欺騙的感覺。冇試到野食啦,對間野個信心冇晒。