2020-01-23
聽說灣仔有間咖啡店可以因應個人喜好,選擇自己心目中想要既咖啡,咁特別真係要前來試試APT = A Personal Tailor位於月街,舖位好細,走簡約風,感覺幾舒服,可能因為接近關門既時間,唔多人,我就揀左坐出面店員遞左本menu卑我,見到個menu問下係點叫法都好正常,但個店員個面色仲黑過佢杯Black coffee, 好唔情願咁解答我,你想揀咩咪揀個樣囉,fine, 我自己figure it out😒White coffee最後我揀左200ml, nutty, milk foam volume係silky既white coffee個拉花拉得幾靚,但只係一陣,咖啡面已經有好多氣泡,另外奶泡我揀左silky係想口感滑d,但杯咖啡出到黎好似成杯奶咁,我以為自己揀左dense, 成杯我都唔鍾意我完全體驗左咩係APT, 所有野你自己睇囉,自己揀囉,鍾意卑人西面既歡迎過黎試下
White coffee