2020-11-06 468 浏览
香港人最鐘意就係食日本野,所以成日都放題放題。放題係好抵食但係有時追求質素都係對自己一個交代。同時幫襯黃店都係必要架! 呢間係尖沙咀既樓上日本小店,一上到去就見到黃到金既擺設加上佢和式既設計。一上到去就有種好親切既感覺,可惜既係人真係小左D 成間鋪得一兩檯客。前菜上左一啲我平時比較小食既野(醃青瓜蘿蔔,辣蒜頭),但係點都要比比面,點知食落清新爽口,平時怕食蒜頭的我都忍唔住係咁食。刺身反而係全個餐比較普通既一項 唔係佢唔好食 只係其他太出色。點出色法係出色到我食完個天婦羅先記得自己無影到相。中間有淡淡肉既明太子雞翼,肥瘦均勻既和牛串燒,爽口既豬頸肉串燒,極度高質。點解我去到天婦羅先記得影相呢,係因為佢個海膽天婦羅係特別到嚇親我(小弟大鄉里黎)。一塊紫蘇葉包住海膽,啲粉好薄但係好脆身。咬到入去海膽甜唔腥 仲要好大舊。基本上食完呢道菜之後已經覺得呢間野無可挑剔 而家寫寫下都好掛住呢間炎鳥羽,各位手足一定要多多支持呀。下次一定會再去 希望可以見到各位手足一直享受呢到既美食。(BTW店員極度友善 態度5分滿分 我都要比6分) 一流餐廳,價錢親民,必須再食。
香港人最鐘意就係食日本野,所以成日都放題放題放題係好抵食但係有時追求質素都係對自己一個交代。