2003-05-22
亦都係好耐之前玩過佢個住宿package,差唔多800蚊包自助早晚餐。<br />自助早餐無咩特別,以前有即叫即整既omelet, 但係對上一次去已經無左。其他西飽,中式點心,糕點,麥皮,乳酪,西點(腸仔,火腿,煙肉,茄汁等)都係任食,選擇唔算少,但係都唔係咩矜貴野,而且麻麻地好食唶。<br />自助晚餐先係最吸引既一環,佢周不時都做唔同主題,所以我都試左幾次,記得有一次去,坐左係外面,有即場燒乳豬,即燉甜品同bbq 攤位,樣樣野都好好食,燒乳豬皮脆又熱辣,個師傅仲好細心咁幫我片左d 肥膏佢先比我食,抵讚! 而bbq的燒大蝦雖然鮮味唔強,但份量搭夠,有成隻女仔前臂咁長,就咁落鹽去燒,好正! 加上佢個雪蛤燉紅蓮,真係正到入心,我連食兩大盅!<br />其他野如生蠔,三文魚等大路野refill得快,但並唔係特別新鮮,食過就算。<br />環境清幽,遠離城市既一個熱點,食完仲可以行下沙灘消下濟! 不過可能佢太大,唔係好夠人serve 客。