2020-12-21
觀塘 the wave 裡面的 mini friday 幾啱食,選擇多,價錢亦好合理,推介一下。自選意粉套餐 $158從意粉、主菜同醬汁都可以自選,夠曬 flexible ,幾乎所有大路款式都有,完全 DIY 最後我揀左煙鴨胸天使麵,配蒜片欖油汁。除咗鴨胸,其實仲有少少蕃茄仔、菇同茄子。個汁又辣辣地,好香好滋味。晚餐menu, 雞豬牛羊魚都有,價錢由百幾至二百幾不等,有齊餐湯、沙律、甜品同餐飲。法式紅酒燴羊膝 $198有驚喜,羊膝很大份,配上多款蔬菜例如露筍、粟米仔、紅蘿蔔及薯蓉等等,賣相一流。羊膝好淋好入味,又唔會有羊羶味,真心正。切開來伴紅酒汁食仲啖啖肉,食得出幾高質,呢個價錢好抵食。餐前沙律,上面舖滿一粒粒橙色珍珠,原來係做甜品用的爆珠,又幾鬼得意喎。餐前小食,炸薄脆,好特別喎。跟餐忌廉湯,味道不錯又夠大碗熱奶茶,茶味較濃,要加多D奶先得。跟餐甜品,小小一件Tiramisu, 食到好香酒味、咖啡味同濃濃的朱古力粉。好滑好軟又凍凍地,口感一流。餐廳環境,真係幾舒服架!
自選意粉套餐 $158
最後我揀左煙鴨胸天使麵,配蒜片欖油汁。
法式紅酒燴羊膝 $198
羊膝好淋好入味,又唔會有羊羶味,真心正。
切開來伴紅酒汁食仲啖啖肉,食得出幾高質,呢個價錢好抵食。
餐前小食,炸薄脆,好特別喎。
跟餐忌廉湯,味道不錯又夠大碗
熱奶茶,茶味較濃,要加多D奶先得。
餐廳環境,真係幾舒服架!