2017-07-18 3024 浏览
朋友傳來一間餐廳資料話幾特別可以試試,夾啱時間一行四人即訂枱安排飯聚😋由中環行上嚟加上大雨有啲吃力😓,用咗20分鐘。 入到餐廳人唔太多環境都ok. 餐牌頗特別,要花點時間study一吓。先點頭盤椒麻雞試試。 望落雞幾滑,唔肥。 但食落雞肉無味,麻辣醬汁亦略嫌麻及辣味不夠😔水煮魚 - 大大盆,味道可以但魚肉骨較多及易散。寂寞難耐的小家碧玉 - 賣相靚同好特別。茶樹菇好味跟豆腐很配。招牌小龍蝦泡飯 - 話明泡飯以為起碼好似潮州粥咁上下份量,點知似飲湯同加少許冷飯及炸飯粒,小龍蝦只得十零粒,跟預期有落差。但公道啲講句,味道係唔錯嘅。蒜片一口牛肉 - 牛肉夠淋身,而配菜嘅什菌比主角更惹味。豆豉鯪魚炒油麥菜 - 家常菜式,味道可以但整碟菜頗油。甜品香蕉禪有驚喜😋外皮不是高力豆沙、不是拔絲,粉漿鬆化薄身不會油淋淋,香蕉質地實淨熟度啱啱好,正👍🏼幾特別係指店名、菜式及其名字與介紹。如果有人問我呢間餐廳啲嘢好唔好食我都會答幾特別...

餐牌頗特別,要花點時間study一吓。

水煮魚 - 大大盆,味道可以但魚肉骨較多及易散。

蒜片一口牛肉 - 牛肉夠淋身,而配菜嘅什菌比主角更惹味。

豆豉鯪魚炒油麥菜 - 家常菜式,味道可以但整碟菜頗油。

甜品香蕉禪有驚喜😋

2017-07-18