餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

2022-08-21 32 浏览
疫情雖然反覆不定,但冇阻我去飲茶嘅心情, 咁我就同朋友去附近飲茶, 咁見呢間係開左都一排, 咁就試下啦, 入到去其實裝修間格都乾淨企理, 見到啲裝修都有花心機去佈置,自己覺得都唔錯,咁我哋就叫咗以下點心:酸菜魚鳳眼餃4隻(辣) 呢個餃覺我覺得幾特別, 因為好少食到有類似鳳眼餃加泰國嘅特色辣味。 食得辣嘅朋友可以試下。筍尖蝦餃皇 4隻:個蝦餃做得唔錯,啲皮都算薄,而且蝦亦都爽口, 呢個我覺得ok。懷舊燒賣4隻:呢個真係即叫即蒸、熱度充足熱辣辣,啲蝦都幾新鮮,同埋都幾大粒。上面D蟹子都係主角之一,因為加左佢,粒燒賣香口咗及靚左,自己覺得唔錯。厚切叉燒腸粉:佢個腸粉皮做得非常通透且薄, 唔係好似其他酒樓啲腸粉咁整到成塊棉胎咁厚。 個叉燒亦入味。 一定要試!大澳蝦醬鮮魷卷:呢一個卷,我就最鍾意因為出面個皮脆卜卜, 最令我驚喜就係佢呢個皮唔算厚,蝦醬唔salty , 再加上又有我最鍾意食嘅鮮魷,所以我比較鍾意呢一間酒樓嘅卷。Overall,每樣點心都做得非常出色的,因為真係即叫即蒸 亦見到老闆同店員都非常誠懇有禮貌。 附近嘅街坊或者工作嘅朋友可以嚟試下!