2018-06-04
今次被邀請到PAPI 一間意大利🇮🇹既餐廳試食🤤 餐廳既環境好靚 裝修幾有格調 比人感覺幾舒服👍🏻-佢地安排咗三款菜式去試食👇🏻香煎蟹餅配紅椒蜜糖香辣蕃茄醬手造粗麵配脆蒜片甜紅椒粉燴地中海八爪魚🐙-個人覺得個蟹餅係最好食(第二張相)成塊都係蟹肉 個餡整得好林 煎到個外皮有小小脆咁 食落啖啖肉得黎又有小小香口既感覺 呢個值得一試!-到個八爪魚🐙啦佢同樣都係整到好林身好易入口 可能係意大利整法 佢個味道好特別 係之前未試過既 有小小酸酸甜甜既感覺 係幾好食既 但就咸咗小小👀-到最後個手造粗麵啦 🍝佢賣相真係好似烏冬 不過口感就好唔同啦 佢帶小小硬 而且有煙韌既感覺👀 個蕃茄底有小小似肉醬意粉既味 佢加咗蒜片會香小小 但覺得佢呢個唔太特別🤯-整體黎講食物係唔錯但份量好細份 三樣野食都好細份仲要係比2人share 講到抵食就一般啦🤷🏻♀️🤷🏻♀️ 價錢每樣都$100起跳 所以有budget又鍾意食意大利野既都可以黎試下既🌝
佢地安排咗三款菜式去試食👇🏻
香煎蟹餅配紅椒蜜糖
香辣蕃茄醬手造粗麵配脆蒜片
甜紅椒粉燴地中海八爪魚🐙
個人覺得個蟹餅係最好食(第二張相)
到個八爪魚🐙啦
到最後個手造粗麵啦 🍝