2018-01-21
講起諾士佛臺一定諗到飲酒🍻除左當眼既All Night Long, China Bar等等 原來上冠福中心樓上仲有間小小既酒吧叫「騷」座位唔多 無其他酒吧咁嘈 幾岩黎傾下計仲有live band 表演可以聽下歌🎶🎵-一上到黎當然要叫返杯酒先啦叫左杯白酒 Parcelle Blanc🥂 ($78)同埋杯cocktail Whisky Old Fashioned🥃 ($108)-飲酒當然要配返D脆口野 墨西哥芝士栗米片配自家制蒜香醬 Cheese Nachos with Homemade garlic sauce ($88)岩岩焗好既Nacho熱辣辣 上面鋪滿左蕃茄粒🍅同芝士🧀點埋個自家制蒜香醬一齊食好好味😋 -有D肚餓既關係 再叫左個蟹肉忌廉意粉 Crab Meat Cream Pasta🍝 ($118)依個意粉好岩我胃口呢個蟹肉忌廉汁好濃好creamy 而且好夠汁 溝埋蟹肉一齊食 食到停唔到口-最後再叫多個蜜糖燒牛肋條配自家制薯蓉 Honey Beef Ribs with Home Made Mashed Potato🥔 ($118)燒牛肋條有2條 牛肋條大約煎到medium rar
原來上冠福中心樓上仲有間小小既酒吧叫「騷」
座位唔多 無其他酒吧咁嘈 幾岩黎傾下計
仲有live band 表演可以聽下歌🎶🎵
一上到黎當然要叫返杯酒先啦
叫左杯白酒 Parcelle Blanc🥂 ($78)
White Wine Parcelle Blanc
Whisky Old Fashioned
飲酒當然要配返D脆口野
岩岩焗好既Nacho熱辣辣 上面鋪滿左蕃茄粒🍅同芝士🧀
點埋個自家制蒜香醬一齊食好好味😋
依個意粉好岩我胃口呢
蟹肉忌廉意粉 Crab Meat Cream Pasta
蟹肉忌廉意粉 Crab Meat Cream Pasta
燒牛肋條有2條 牛肋條大約煎到medium rare 係我鍾意既熟度
可惜牛肋條太多肥膏太多根 反而旁邊既沙律菜加上黑醋汁唔錯