2006-07-21
HK Pork Chop 都執左一排,之前行過都見到呢間舖- Happy Lemon 知道係買珍珠奶茶/ 夏日飲品既野。今日在活吃了個好差既lunch。黎左呢度買野飲。要左店員推介既檸檬水晶薄荷蜜($11-),杯野飲好適合夏天飲,好fresh 又解渴。飲到似青檸既味道,好清新,入面放左細塊既檸檬、加左少少薄荷蜜同椰果,果然係無介紹錯。同事要左黑珍珠奶茶($9-)、黑珍珠香烤奶茶($10-),個黑珍珠奶茶與一般台式珠珠奶茶無爾,但幾香滑。而個黑珍珠香烤奶茶,一問之下,原來係先將茶葉炒香,再造奶茶,所以茶味特濃,有些少似印度拉茶般- 飲到好香的茶味。順帶一提,店員都幾好,有問必答,對自己店既產品有認識,還可以清楚解釋給顧客,不像其他地方,十問九不知,倒自己公司米。有個像經理的男士,話呢度係仙踪林集團成員。仲俾左d 單張我地睇。Happy Lemon 簡介:全球首創RBT Teapresso 鮮茶機,帶出全新喝茶文化,採用現代科技,利用高壓快速萃取原理,以不經人手的全自動方式,按照統一標準,於短時間內泡出一杯百分百新鮮、美味、健康及衛生的鮮茶。單張上推介左買款,大家可試試。1) 黑珍珠奶茶(
Happy Lemon 簡介:
單張上推介左買款,大家可試試。
1) 黑珍珠奶茶($9-)
2) 玫瑰香柚茶($10-)
3) 檸檬水晶薄荷蜜($11-)
4) 芒果鮮橙優多沙冰($13-)