2009-04-19
復活節假期,一班朋友有興趣去試一下這間台式綿花冰 睇下係咪好似友人在台灣食的一樣地方算幾方便,火車站落橋,第二個街口就係o個陣係下午4點多, 門口已經有一大堆人在等位似乎人氣算幾好我們一行6人,等了45分鐘才有位因為店內面積唔係好大,得10張桌左右到"主菜"喇! 我地叫左4個冰由最唔好食開始排起啦 咖啡冰 我地加左朱古力醬+紅豆+杏仁片不過個冰咖啡味超重食唔到朱古力醬同紅豆d味建議好咖啡人士才叫抹茶冰+黑糖醬+小丸子唔算難食,不過感覺普通小丸子好似湯丸之後o個兩個都好食 香蕉冰+焦糖醬+乳酸魔豆超有香蕉味!! 同食條香蕉冇分別勁好食!! 香蕉冰+焦糖係唔錯的配搭乳酸魔豆...你要想像佢係一粒丸,個"咸"係益力多,之後你一咬就會爆,bit晒 d益力多出黎咁好似好核突不過好得意, 值得一試牛奶冰+草莓醬+朱古力樹皮+愛玉凍li個係最match的組合好有口感!! 牛奶冰有牛奶味, 朱古力樹皮有朱古力味, 愛玉凍...冇乜味似一粒方型o者喱咁總結: 間野都好整齊, 冰來得快,但係會一個接一個來,等我地夠時間食,夠細心去過台灣食過綿花冰的友人都話同台灣好似值得去食埋單每人$21 度, 抵食建議唔
睇下係咪好似友人在台灣食的一樣
地方算幾方便,火車站落橋,第二個街口就係
o個陣係下午4點多, 門口已經有一大堆人在等位
不過個冰咖啡味超重
食唔到朱古力醬同紅豆d味
建議好咖啡人士才叫
抹茶冰+黑糖醬+小丸子
唔算難食,不過感覺普通
小丸子好似湯丸
之後o個兩個都好食
香蕉冰+焦糖醬+乳酸魔豆
超有香蕉味!! 同食條香蕉冇分別
勁好食!! 香蕉冰+焦糖係唔錯的配搭
好似好核突不過好得意, 值得一試
牛奶冰+草莓醬+朱古力樹皮+愛玉凍
li個係最match的組合
似一粒方型o者喱咁
去過台灣食過綿花冰的友人都話同台灣好似
值得去食
埋單每人$21 度, 抵食
建議唔好叫佢d set, 自己揀會抵食d
牛奶冰比其他冰平$3, 更抵食
P.S. 有個指天椒冰我地唔敢食,希望有人去食完可以上來分享一下