2021-06-22 229 浏览
𝒱𝒾𝑒𝓉𝓃𝒶𝓂𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎成日都想去旅行,今日就食越南野望梅止渴。呢間餐廳位於工廠區,一到12:30 開始就要排隊,裹係簡約港式裝修,樓底夠高同埋用左好多白燈令人感覺好光猛舒適。𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 包左個一個主食同一杯野飲,連鹹柑桔、檸檬酸梅、越南蓮花蜜等特色飲品都有得揀,唔洗另外補錢。🌟生牛肉河 𝐑𝐚𝐰 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐮𝐩 ($𝟻𝟻)一上枱碗河好香,隻碗好大好多湯🤣但望落d牛既份量唔多。芽菜、九層塔同檸檬就另外上。當我影完相開始食既時候發現原來都幾多牛嫁,只係上果陣捲埋一舊所以以為好少,生牛肉上面灑左黑胡椒,反而有點掩蓋左啲牛肉味。河粉係比較幼身果種,食落都好滑,湯頭幾濃郁,飲完下午都冇口渴👍🏻。有少少可惜既係碗河粉唔夠熱😅 今次試左鹹柑桔,佢係用𝒅預先製成既柑桔醬黎沖,入面就未見柑桔🍊。不過杯野味道好夠,唔會太淡。😙📍 越南牛肉粉專門店 𝑷𝒉𝒐 𝑻𝒂𝒊九龍灣常悅道𝟷𝟿號福康工業中心地下𝟹𝙱號舖

📍 越南牛肉粉專門店 𝑷𝒉𝒐 𝑻𝒂𝒊
九龍灣常悅道𝟷𝟿號福康工業中心地下𝟹𝙱號舖