2024-05-10
今日同朋友突然之間想食川菜,咁岩佢住係大角咀附近,所以同佢去奧海城睇吓有咩川菜餐廳好食,朋友揀咗呢間餐廳所以一齊去食川式口水雞 ❤️❤️❤️❤️❤️我覺得呢個口水雞口感幾夠麻辣,而且個雞配埋個口水汁都好夠味,同埋好滑,味道好濃郁。配飯一流。👍🏻👍🏻酸辣鳳爪 ❤️❤️❤️❤️❤️呢個菜式係我個人嚟講最鍾意食嘅一款小菜,呢個嘅汁酸酸辣辣整得啱啱好好夠入味,而且鳳爪冇骨👍🏻啱晒我呢啲懶人食,再加上配搭青瓜好夠爽脆。梅菜扣肉 ❤️❤️❤️❤️食得太多開始有小小漏,佢份量都好夠👍🏻而且佢啲肥肉同瘦肉配搭得好好👍🏻 不過有小小可惜係佢唔係甜甜地啲肉😂我食開可能甜甜地既梅菜🤓但都幾好食🤤乾煸四季豆 ❤️❤️❤️❤️❤️呢個解制一流😂😂菜式試咗咁多菜式個口都有啲油膩,食返啲蔬菜解吓油膩🤓🤓呢個炒到啱啱好唔會過火候,清甜爽脆🤩🤩好推介👍🏻👍🏻👍🏻加埋欖菜一齊炒味道10分濃味🤤冰粉 ❤️❤️❤️❤️❤️夏天配上一碗涼浸浸嘅冰粉,作為今餐嘅完美ending🤩🤩加咗少少提子乾甜甜酸酸好解制🤩朋友都覺得呢間幾好食👍🏻同埋員工啲服務態度都好好五個心心為最高分十二味 (奧海城2期) (大角咀)大角咀海庭道18號奧海城2期1樓146B號舖
川式口水雞 ❤️❤️❤️❤️❤️
酸辣鳳爪 ❤️❤️❤️❤️❤️
梅菜扣肉 ❤️❤️❤️❤️
乾煸四季豆 ❤️❤️❤️❤️❤️
冰粉 ❤️❤️❤️❤️❤️
五個心心為最高分
十二味 (奧海城2期) (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城2期1樓146B號舖