2007-10-06
昨晚一共4 個女仔,坐抵左就去明記揀海鮮,我地點左1. 龍蝦刺身(1隻細細隻)2. 墨魚剌身(1隻)3. 龍蝦頭爪煲粥4. 果皮蒸鮑魚(4只)5. 椒鹽賴尿蝦(2只)6. 鹽焗奄仔蟹(2只)7. 蒜蓉粉絲蒸大蜆(4只)8. 椒絲腐乳唐生菜9. 辣酒煮花螺(12粒) 海鮮湯子薑皮旦生果盆枱枱都有架啦~ 埋單$1600幾真係好好味丫~辣酒煮花螺一人三粒真係唔夠喉,大蜆真係好鮮甜,d肉漲卜卜架,鮑魚一般,鹽焗奄仔蟹~正!墨魚刺身鮮,龍蝦刺身甜(不過我都係中意上湯焗多d),粥都o.k既,不過不失,菜都好夠鑊氣,略嫌椒鹽賴尿蝦d椒鹽麻麻,但係賴尿蝦d肉好實同好多膏~果晚好多人,d女侍應真係麻麻地,叫親佢地,都好似好唔耐煩咁,反而男既都會有dd笑容,同你熟練落下order,不過都o.k啦~個環境幾好,好乾淨,好光猛,仲可以行出去望住個海景~我下次會帶屋企人再去試下個响螺~好想食丫~
1. 龍蝦刺身(1隻細細隻)
2. 墨魚剌身(1隻)
3. 龍蝦頭爪煲粥
4. 果皮蒸鮑魚(4只)
5. 椒鹽賴尿蝦(2只)
6. 鹽焗奄仔蟹(2只)
7. 蒜蓉粉絲蒸大蜆(4只)
8. 椒絲腐乳唐生菜
9. 辣酒煮花螺(12粒)
海鮮湯子薑皮旦生果盆枱枱都有架啦~
埋單$1600幾