2018-09-18 479 浏览
依間餐廳出名食意粉,今次就黎到同朋友一齊試吓餐牌嘢食上面冇咩選擇,前菜選擇都唔多,我哋揀咗兩個試吓第1個係vitello tonnato ,上面好似蛋黃醬咁嘅嘢,下面有幾片好薄切嘅肉,都幾夾幾好食朋友好鍾意食火腿,我自己麻麻,所以無咩意見Ravioli ,幾好食啲菇好香,不過得兩粒,份量真係少咗啲,除非細食到食兩粒就飽,否則要見多幾個好似我哋咁Orecchiette,辣辣地,啲粉嘅質感好彈牙幾好食, 呢個相對上面份量較多,有10幾粒粉,個醬汁做得好好Lorighittas, 依個有好濃郁嘅龍蝦味,好香,好入味,個意粉好好咬,齒頰留香,正同樣份量都係小嘅由於食咗幾碟都好似冇食過野咁,所以我哋叫多咗兩個,依個係pasta of the day ,咁多個入面依個最普通。啲粉同個汁不夠濃,呢個係咁多個份量入面最多嘅一個,但我自己同朋友嘅感覺就係由於醬汁淡得滯,所以唔係好食,不過峴肉好新鮮,好食既最後我哋叫咗個千層麵,lasagna,超級好食,個面好脆好香,有拉絲芝土,由於個比較漏既關係,食埋呢個終於都飽啦,不過依個係最推介,好食我哋仲叫咗個甜品,tiramisu ,本身諗住呢個會好細杯,點知原
依間餐廳出名食意粉,今次就黎到同朋友一齊試吓

餐牌嘢食上面冇咩選擇,前菜選擇都唔多,我哋揀咗兩個試吓

朋友好鍾意食火腿,我自己麻麻,所以無咩意見

同樣份量都係小嘅

所以唔係好食,不過峴肉好新鮮,好食既

我哋仲叫咗個甜品,tiramisu ,本身諗住呢個會好細杯,點知原來係茶餐廳平時用嚟沖熱檸檬水嗰個杯,好食,個咖啡味道濃,加埋cream cheese 好好味

逐個人計嘅話,都要300幾元,大食既人最好揀tasting menu , 計返仲平仲多嘢食,詳情要問返店員我唔係好記得有啲咩包埋