2008-06-23 6 浏览
食完金泰的飯後甜品,今次終於到小店。今次我們一棚人,咩甜品都叫,好嘈,好熱鬧 甜品上到一檯都係,因為太興奮,又要爭影相,又要阻止甜品給已影完相的朋友消滅左,大部份甜品係見到就要食左先,一啖半啖的,食完係咩味,唔係款款都有印象。首選是cat cake。外表有如一件朱古力磚,黑黑實實的,一看便知係濃野 食落幾香濃亦夠濕潤,能滑少許的話會更美味。心太軟的賣相對版,時間控制得唔錯,蛋糕外層唔厚身,岩漿好堅,不過食到麵糊的牛油鹹味,個人覺得破壞了朱古力的香濃感覺。拿破侖感覺比較一般,千層皮不太酥脆,但以小店鋪的水準又可以接受。合桃一向不是我杯茶,而這個合桃批批皮印象中厚厚地,少少腍,又沒有好勁的合桃味,我想大部分朋友都會覺得它比較普通吧,我都覺得它真係好普通,不過普通其實又可以唔錯,都食左好幾啖的。其他的甜品實在沒什麼印象就不寫了,整體的感覺是味道中等,個別甜品做得出色,但我會幾欣賞佢地甜品係整得幾有心機,成個感覺係好的。
食完金泰的飯後甜品,今次終於到小店。

今次我們一棚人,咩甜品都叫,好嘈,好熱鬧

食落幾香濃亦夠濕潤,能滑少許的話會更美味。