2018-02-03 282 浏览
今日過冬食飯,乜都想食下,放題就係個好選擇啦。係彌敦道擇左間有4位成人1位成人半價喔,入去會一會啦!環境簡潔,日文歌包圍耳仔,哈哈!刺身種類不多,但主要既都有。三文魚幾厚都,甜鮮!鯛魚都一樣,三文魚好食d。甘蝦好甜好好味呀。劍魚腩就硬身口感d,希靈魚好多春,但唔腥!馬刀貝同帶子都爽口。八爪魚 白象拔蚌同鮑魚片都好大方,要幾多有幾多。壽司就好多類,好多係其他放題店做刺身既,依到都可以做左壽司呀!腐皮壽司至愛!左口魚邊壽司多油!油甘魚壽司好厚,好帶到飯味!北寄貝壽司好細個,得意,有咬勁。壽司外,點少得火炙壽司呢!當然有我成日食既火炙左口魚邊壽司,非常甘油,比原味好食!火炙海鰻魚壽司燒得煙點,火炙玻璃蝦壽司都ok!仲有卷物手卷,但我地就食好少有有安康魚肝軍艦,有d似吞拿魚硬板,少少bbq味味,再叫,好少食吸引。另外有櫻花魷魚軍艦就不過不失。三文魚牛油果軍艦好creamy同牛油果香,新配對,好多三文魚。大蝦天婦羅白金黃色,食落一d都唔熱食,蝦肉彈牙嫁,無流!蕃薯硬身,南瓜比較好食,好林同好果甜。香蕉係最好食,因為最保留到香蕉味,仲炸一炸熱左更有香蕉甜。揚物脆炸黃金蝦同廣島吉烈蠔都炸得好香口。紅

揚物
脆炸黃金蝦同廣島吉烈蠔都炸得好香口。紅豆流心丸子似煎對,幾可愛做甜點。

串燒
孜然羊肉串好細心細粒,香草好重味。鹽燒海蝦就海咸,但天婦羅蝦好食d。雞腎好食,細細粒品嚐,辣辣地。多春魚幾腥香,多春多春!
三文魚好滑,勁大件。

鐵板
雜菜少份量d。
金菇牛肉卷好好食,有炸蒜在上,要叫!熱辣辣,金菇爽爽!
拉麵烏冬有好多款。枝豆咸左d。

一品料理
辣酒煮蜆之好大隻,有辣香但不辣。蜆肉好大,算肥美。蒜香三文魚骨香口d,但燒個隻更好食。

蒜香燒茄子,強烈多蒜粒,好好好重口味,要一條得唔得呀!

甜品朱古力糯米慈好食,有質素朱古力!飲品汽水 beer少不了!