2022-09-12 124 浏览
荃灣一直係美食天堂😏所以唔驚冇嘢啱食🤭今次去左海之戀行見到鼎家喜筷就知係鼎爺開既🤣Menu寫住任食幸福雞煲就吸引到我喇🤭地方寬敞夠光猛感覺好乾淨舒服👍🏻職員安排咗我地去最入邊嘅地方坐得好舒服👍🏻職員會問我地喺食雞煲定其他野,如果食雞煲就會安排張大少少嘅枱我地👍🏻👍🏻好貼心❤$16x然後每人加$28就可以任飲佢嘅菊花薏米同埋檸檬洛神❤揀左嗰小辣,等左5分鐘左右就有雞煲上台😍隨住等待雞煲既幾分鐘時間,雞煲香味已經滲哂出來🤤🤤🤤通常外面煲任食雞煲入邊啲雞都係好細舊冇乜肉嘅,但係鼎爺呢間雞煲大大件而且啖啖肉😍完全冇渣流灘👍🏻原本我地諗住極速食完refill但係因為每件好多肉嘅關係,我地食得唔算快而且我地都淨係添加左一次就已經覺得好飽🤧雞煲本身嘅味好夠好惹味而且雞肉好嫩滑唔會嚡烚烚😋食完雞煲你仲可以自己加湯,佢每份雞煲都會送一份蔬菜👍🏻可以打埋邊爐😋我地仲嗌左個珊瑚蚌,連藕片,豆卜同烏冬❤配料價錢平所以以為會好細碟,上枱嘅時候嚇親我,因為本身已經七成飽🤣蓮藕片切得好薄同埋豆卜索哂啲醬汁好惹味好正❤雞煲任食90分鐘,時間唔算多但夠食既👍🏻重點係價錢平而且食物質素高👍🏻👍🏻一定會再encore❤
荃灣一直係美食天堂😏所以唔驚冇嘢啱食🤭

地方寬敞夠光猛感覺好乾淨舒服👍🏻