2020-01-07 1269 浏览
香港有好多餐廳有法國菜食🤦🏻‍♀️,但個menu 一睇其實係食西餐多啲。由於我同老公呢排煲完木村拓哉套「摘星廚神」.....搞到我好想好想食一餐法國菜,但又唔想咁貴,經過不停地搵~終於搵到呢間😍法國菜係食佢既細節,一道菜裡面你會感受到每一滴汁,不同煮法,裝飾,食材配搭....而產生不同口感,層次豐富既變化,呢樣係佢既精粹,而唔係將所有野直接咬完就算,好似牛食草咁,咁你就算去食幾貴你都只係覺得ok而已,因為你根本無用心來感受。(唔好意思講遠左)😅 今日老公生日🎂食生日飯,真係喜出望外,我無諗過用咁既價錢,會有咁好味咁細緻嘅食物質素,優質既服務態度,好多年無寫食評,忍唔住要講啦~一黎就上自制餐包,熱呼呼的,仲有2款自制醬👍🏼(有誠意!好味)再來頭盤:半生熟三文魚(好驚喜!三文魚好淋,入口即化,配有青瓜泡沫,下層係8爪魚啫喱,口感好正吖)湯:依家都幾難搵到一碗又濃又滑既龍蝦湯(無得頂!秘訣係佢好細心將好濃既湯隔渣再隔渣再隔渣,再加上好滑既cream ) 鵝肝:點解個鵝肝咁厚咁好味😱😱仲要下層係多士加切粒青蘋果🍏,好細心😍👍🏼)雪葩:人地雪葩似散哂既沙冰,咁佢做得好綿好細緻,有錯覺以為自己食意大

雪葩:人地雪葩似散哂既沙冰,咁佢做得好綿好細緻,有錯覺以為自己食意大利雪糕(痴線雪葩用嚟清一清味都做得咁好,讚👍🏼)

主菜:我選左牛面頰😍(好濃好好味但對我黎講太Heavy)
老公要鹿肉,佢話超級好食😋(但我無試)

甜品:勁好!知道for 生日仲要送多2個甜品

埋單:有茉莉花茶解滯,仲有9折$1578 2個人 , 仲要有送埋即影即有留念 !so so sweet

真心!10分推介!

2020-01-06
庆祝纪念