芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-07-14 414 浏览
一直都好想去Cheesecake Factory但真係好多人排隊🤷🏻‍♀️不過原來中午係可以訂位架,所以今次老公就訂咗我生日正日,帶埋仔仔同我一齊去食午餐慶祝!😇🤤烤蒜雞肉蝴蝶粉$186呢個蒜香味非常濃郁,而且醬汁夠creamy,蝴蝶粉軟硬度啱啱好非常彈牙,雞肉唔會好「鞋」,配上酸酸甜甜嘅蕃茄乾好開胃,再加埋炸脆咗嘅煙肉粒簡直係完美絕配😍我同仔仔都非常之鍾意食!❤️烤牛肉眼扒$398身為牛魔王既我又點可以錯過牛扒呢😏必試五成熟, 外表靚燒到靚靚格仔紋,內裡仲保留到肉質鮮嫩多汁,讚!就連配菜嘅豆角同薯蓉都非常好食!尤其個蒜蓉,應該加咗洋蔥mix埋一齊,好香口!Godiva朱古力芝士蛋糕$79嚟到cheesecake factory當然要試佢哋嘅甜品蛋糕啦!仔仔鍾意朱古力,所以我哋揀咗Godiva朱古力芝士蛋糕,朱古力味好香濃幼滑!個Cream既唧花都好靚🌸不過無論如何我都係唔會食個cream既蛋糕上台前一刻幾位店員嚟到我面前唱生日歌俾我聽真係好驚喜呀,原來係老公既安排🤣佢話以前喺美國去過cheesecake factory食生日飯都係有呢個環節💕總結:餐廳環境氣氛都唔錯,如果唔想排隊嘅話,中

🤤烤蒜雞肉蝴蝶粉$186

❤️烤牛肉眼扒$398

Godiva朱古力芝士蛋糕$79

總結:餐廳環境氣氛都唔錯,如果唔想排隊嘅話,中午或者下午茶嚟食都係一個唔錯嘅選擇呀!由於我本身鍾意比較creamy既意粉,所以呢個蝴蝶粉已經成為我嘅最愛之一啦!加上地點好近我屋企,依家放假諗唔到去邊度食飯都會好想再嚟食😋
2017-12-28