2016-08-29 3887 浏览
  兩週年啦,兩年黎,女朋友冒著比人激死既危險一直陪伴我左右(我比人迫打呢句),揀左一間信得過既西餐黎渡假有特別意義既一日。    大堂等侯位。餐廳室內的燈光偏暗,有細心調節室內之光暗度,在最合適光度,讓客人可以欣賞維港夜景,這亦是餐廳的最大賣點之一。  餐包有谷麥包與白包之分,牛油亦一邊灑上小撮鹽,細心之處令人更為歡喜。我地都點左招牌蟹餅,蟹肉高達有8成,但餅就略為乾身,而且胡椒味略多左少少,蟹肉既鮮味被掩蓋,有小小失望。龍蝦味好重,不過食下食下變左有陣苦既後味。上面塊面包好香~威靈頓牛柳。第一次上枱切開蘇皮好脆,蘇皮層5會太厚,個眼見牛柳已經全熟,口感偏韌,無牛柳既香軟口感(落單要求7成),再嘗多一口已覺得太失水準。可能係廚師煎完牛柳之後,未比佢抖夠氣就包蘇皮入爐焗。招牌菜👆🏻👆🏻超級好食,肉汁多,以黑椒醃料輕輕一醃,牛味更令人欲罷不能!!但同行女友覺得調味太重,蓋過主角既味道。我地嗌左一份配菜,但下次唔會再點一份薯條,因為佢真係一座山。。。同埋鹽落得幾重手,但如果想配酒既話,應該都幾好~佢既主菜終於黎,基於前一次既教訓,今次要5成熟,一向5敢食血牛既女朋友,前所未見既滿足幸福之相
揀左一間信得過既西餐黎渡假有特別意義既一日。

龍蝦味好重,不過食下食下變左有陣苦既後味。
上面塊面包好香~
同埋鹽落得幾重手,但如果想配酒既話,應該都幾好~
佢既主菜終於黎,基於前一次既教訓,今次要5成熟,一向5敢食血牛既女朋友,前所未見既滿足幸福之相享用全塊牛柳!!(但蘇皮淨好多,應該因為係薯條山既錯)
最後一張夜景相,於露天場拍下

希望下年可以搵間更好既餐廳一齊慶祝三週年