2019-08-03
Grilling Style in Japanese Cuisine⛩🍢💫..✨幸福串燒🍢 幸福爐端燒♨️ 幸福鳥⛩✨週末想來個渡假既感覺,又離開唔到香港❓一間充滿住日本和風🇯🇵 鳥居風格⛩既居酒屋,仲係 💫 細味特色日本料理,一定令你充滿驚喜 享受當下 印象難忘吧。位於尖沙咀K11 一個充滿住藝術氣色既商場內,原來隱藏住一間別有風格既和式居酒屋🍢🍶。京式味道濃厚,頓時感覺置身京都吧,來吧 來一個午後好時光吧。ll $108作為午餐之食🍴 配以特濃味噌湯🍲&野菜田園沙律🥗。串燒分別有:免治軟骨雞肉🍢`雞脾肉串燒🍗,飽肚又豐富呢。ll、ll $118/42款串燒Set🍢都各有不同。前者:鹽燒`汁燒`紫蘇梅醬`山藥,雞肉味比較濃;後者:鹽燒`汁燒`芝士`激辛,免治軟骨肉比較滑。兩者不同口感 按各人喜好,我則喜歡吃滑滑雞。ll $68鰻魚亦係我最愛❤️ 新鮮燒 熱辣辣趁熱食,肉厚 嫩滑中帶爽,吃下感覺超幸福的。ll $28樣子沒啥特別,卻帶點驚喜。馬蹄粒令肉棒🍢吃下好有口感,滿有肉汁而嫩滑 粒粒馬蹄吃下帶爽脆, 不錯喔。..有時候 簡單的幸福 就是給自己吃頓好🍱🥢。外在既幸福我們控制不了,但滿足
✨幸福串燒🍢 幸福爐端燒♨️ 幸福鳥⛩✨
仲係 [香港首間以神社為主題既爐端燒居酒屋]💫 細味特色日本料理,一定令你充滿驚喜 享受當下 印象難忘吧。
l[幸福串燒丼]l $108
l[阿波尾雞脾肉燒]l、l[幸福鳥]l $118/4
l[豉汁活鰻]l $68
l[馬蹄鮮燒肉棒]l $28
有時候 簡單的幸福 就是給自己吃頓好🍱🥢。外在既幸福我們控制不了,但滿足自己基本口慾 大概可透過吃來暫時得到吧。✨幸福✨真的遙不可及嗎❓