2017-01-06 8185 浏览
逢年尾我地都習慣食放題,今次就走左去試極尚大喜屋食一早就訂左位,點知黎到成條隊,超多人,個個訂左檯都要係到等入去,認真誇張,不過Mark好哂Number都好快入得去入到去坐低就可以馬上點野啦,見到隔離左右前後都即刻點單,我地都緊係唔執輸啦首先黎到一定係刺身,三文魚係腩位,唔腥仲有魚油味,而且每塊都幾大舊下架仲有叫左池魚王、油甘魚、希靈魚,每樣叫左少少先,食過唔錯,全部夠凍夠新鮮先再叫第二轉海膽軍艦好足海膽,個面滿滿海膽,好正好滿足好開心❤️炙燒系列:蒲燒鰻魚、海鹽左口魚邊、帝皇蟹棒黃金燒、千島大蝦個人至愛係蟹棒黃金燒,因為平時都係好鍾意食蟹柳棒,再加上微微燒過與醬汁的配合,好好味!😍😋蒲燒鰻魚竟一如既往係配燒汁,鰻魚肉好軟滑,同左口魚一樣配有微微柚子,帶點清新點綴的效果✨海鹽左口魚邊,微鹹的魚肉好嫩滑,同樣有用柚子作點綴,好特別👍🏻千島大蝦有一大塊菠蘿係面,好爽甜,千島醬配大蝦,不死的配搭鹽燒雞翼已經拆開平燒,所以好易食,但係我自己就鍾意食再重口味D既,如果再鹹D就更好芝麻雞翼完全是我的菜,好香芝麻味,故意攤放一陣先食,冇咁熱氣,但依然脆口多汁,啖啖肉好好食😋榴槤波波係炸貓山王,一咬就好
逢年尾我地都習慣食放題,今次就走左去試極尚大喜屋食
海膽軍艦好足海膽,個面滿滿海膽,好正好滿足好開心❤️
炙燒系列:蒲燒鰻魚、海鹽左口魚邊、帝皇蟹棒黃金燒、千島大蝦
千島大蝦有一大塊菠蘿係面,好爽甜,千島醬配大蝦,不死的配搭
榴槤波波係炸貓山王,一咬就好重好香榴槤味,再有紫心香芋丸,亦是我至愛,香甜的香芋蓉,欲罷不能❤️
最後每檯亦可以選一杯Häagen-Dazs或Moven Pick的雪糕,可惜的是Häagen-Dazs季節限定口味已沒有,所以最後選了士多啤梨,一樣好味,拎走雪糕結帳一邊食一邊慢慢散步🚶🏻