2013-05-30
都差不多有成年半沒有再食此間鐵板燒 , 如果個個客人都好似我成年冇去的話 , 香港都唔知有幾多間食店可以生存到星期一晚約了兩位朋友出來食飯 , 想起都好久沒有食鐵板燒 , 不如今晚就再食下 , 我大約 7 點左右到了 , 老闆竟然記得我來過食飯 , 利害呀 , 好彩冇欠佢錢 , 成年之前都記得我 haha我朋友佢地 7點半左右到 , 還買了 3 枝白蘭地來 , 今晚想飲死人 ..... , 我即時問下老闆收唔收開瓶費 (出面有 d 收好貴 , 而且每枝來計算) , 老闆覆我收你一枝算 初段我們叫了啤酒先 , 等食左 d 野才轉飲硬野 , 個晚我們點了近江和牛餐(兩位用) + 一呎巨蝦 + 日本豚肉 + 青魚 .近江和牛比想像中平 , 而且看上來係 A4 級數 , 雪花紋好多 , 食落去有牛肉味 , 又鬆化 , , 好正 , 上個月去酒店食貴上野兩倍 , 但都冇上野個 d 級數 .之後一呎巨蝦 , wa , 成隻龍蝦大 , 真係有一呎長 , 肉質好彈牙 , 又鮮 , 我覺得好食過龍蝦 .本來會影好多相 , 不過一開始飲白蘭地之後 , 就甚麼都唔記得 , 只知道 d 野好食
本來會影好多相 , 不過一開始飲白蘭地之後 , 就甚麼都唔記得 , 只知道 d 野好食 , 一邊食一邊飲 , 估不到白蘭地都夾到和牛 .
最後我地只飲到 2 枝 , 還有一枝未開 , 老闆話可以同我們 keep , 下次來飲都得 , 唔會收開瓶啦
我地最後埋單走 , 老闆冇收我開瓶費 , 唔知佢係唔記得 , 或係特別免費比我地 , 不過我朋友都比左 1 百元貼士鐵板師傅 , 簽單時又 1 百貼士