九龍城區一直係泰國菜勝地 今次我地擇左間新開小店 講明係泰國人主理既鋪頭 位置係城南道 (即係好多糖水鋪條街) 😝 餐廳細細間 大約只有30座位 平日晚市都要等位大約15分鐘 新裝潢既關係 環境好新淨 😝 .食物價錢偏平價 一般炒粉炒麵小菜都係$70左右 份量亦唔少 重點係味道 😋 因爲係泰國人主理 所以好有泰國食既味道😍.▪️「蟹肉炒飯 $68 」偏油既炒飯 但蟹肉份量超足料 以此價錢食到咁足料炒飯 真心好抵食👍🏻.▪️「泰式燒雞 $68」是日燒雞特價 半隻只要$68就食到 🙈 醃料似足泰國食雞 雞皮唔係好脆個種 但有咬勁 另外雞肉嫩滑 .▪️「沙嗲串燒6串 $72」串燒只可擇豬同雞串 如果人少少 就未必建議叫呢個 因為食完已經會好飽🙈 好中意個豬肉好彈牙又爽口 真係好似係泰國街頭食既串燒味咁 另外沙嗲汁甜甜辣辣 似係自家製醬汁 個汁如果再點其他野都應該好食 .▪️「辣椒香葉炒豬肉 $78」呢個好好好辣 真係要好食得spicy先可以叫 對我呢d中意食辣既 就好滿意😋 肉碎肥瘦均勻 亦有少量豆角搭配 .▪️「泰式炒銀絲 $68」由魷魚 蝦 豬肉片 韮黃 芽菜 芽菜 ... 炒泰國粉絲 粉絲爽得

▪️「沙嗲串燒6串 $72」
▪️「辣椒香葉炒豬肉 $78」
▪️「泰式炒銀絲 $68」
由魷魚 蝦 豬肉片 韮黃 芽菜 芽菜 ... 炒泰國粉絲 粉絲爽得黎唔會一堆野咁 啖啖有料 同埋$68咁大碟比起附近其他泰菜真係平好多
價錢平 但鋪頭座位不多 繁忙時間應該要等位 但質素有保證+坐位幾舒適 可再食 😝

📌地址:九龍城城南道5號地下5號舖
💰價錢:$100-$150
👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)
———————————————————
#EatgoEat #Hkfood #foodiehk #hkiger #hkig #hkgirl #hkfoodies #hkfoodpic #hkfoodblog #foodpic #foodphoto #foodbloggers #foodphotography #lifestyle #foodistagram #hkfoodcrew #hk #yummy #852 #foodstagram #香港美食 #美食 #yummy #kowloonCity #九龍城 #泰菜 #ThaiFood #Thai
蟹肉炒飯
(半隻)泰式燒雞
辣椒香葉炒豬肉
泰式炒銀絲
沙嗲雞豬串燒(6串)
蟹肉炒飯
(半隻)泰式燒雞
辣椒香葉炒豬肉
泰式炒銀絲
沙嗲雞豬串燒(6串)