2018-04-21
平時上嚟大埔市政熟食檔晚飯一定會18:00前來, 貪其易搵位, 服務又好啲, 我地今晚黎到已經19:00 , 晚市黃金時間, 今晚冇得揀食邊間, 邊間有位就坐低, 結果新樂園坐低左。咁大間鋪、咁多台食客祇有兩個人負責樓面, 執枱、落單、上菜都係呢兩個人, 人手嚴重不足可想而知, 坐低咗好耐都冇人理.....唯有自己攞碗筷好了, 叫了好幾次落單....哥仔姐仔應完 '轉頭嚟' 就冇咗影蹤, 不過呢兩位阿哥阿姐非常識做人, 雖然忙得一頭煙.....但佢哋都唔會對客人粗聲粗氣, 說話方式及語調令客人舒服, 最少唔會讓客人等到一肚氣.....仲要聽埋啲谷鬼氣嘅說話, 呢啲咪叫做識做人囉, 大家好聲好氣, 反而令客人多了份包容添。好多大排檔美食韭菜豬紅韭菜同豬紅基本上我都唔食麻辣魚頭魚頭份量都幾多, 魚頭嫩滑, 夠麻香, 個汁夠味得嚟唔太鹹口。魚香茄子煲肉碎鹹鹹香香, 送飯一流, 茄子軟腍入味, 只係油膩咗啲咁囉。咕嚕肉呢間大排檔個師傅出品都幾有水準, 咕嚕肉皮薄餡靚, 骨肉唔乾, 個甜酸汁調較得甜酸度也適中, 好食呀黃金鮮魷邪惡到不能有, 鹹蛋黃下得足, 鹹香惹味, 鮮魷唔乾身, 黐滿鹹蛋黃,
好多大排檔美食
韭菜豬紅
韭菜同豬紅基本上我都唔食
麻辣魚頭
魚香茄子煲
咕嚕肉
黃金鮮魷
邪惡到不能有, 鹹蛋黃下得足, 鹹香惹味, 鮮魷唔乾身, 黐滿鹹蛋黃, 超正
五個人叫咗六碟餸, 加兩枝大啤、可樂及檸樂, 埋單大約每人一百, 好食又抵食…….如果你唔介意服務被怠慢的話