2018-07-05
好難得先可以約到兩個姊妹出嚟一聚,想品嚐到美食,又好想坐得舒服,飲被嘢同傾下偈。觀塘大家淨係諗到apm,但啲嘢食又貴又冇位,於是上網一查,發現呢一間 板上。我哋去到嘅時候六點,不過已經有客人喺度食緊飯 ,我哋嗌嘢食嘅時候發現呢度嘅價錢一啲都唔貴 ,仲唔洗收加一。最驚喜嘅係我哋發現原來下午茶時段係去到六點半㗎,咁我哋又可以用一個更加平嘅價錢去享用晚餐啦!我哋嗌咗一個鰻魚珍珠飯、一個安格斯牛肉漢堡、一個煙三文魚pizza 、兩塊薯餅、三個蛋糕,仲有三杯嘢飲,都唔駛三百蚊! 分量都幾多,夠曬我哋三個人食,真心超抵呀!鰻魚幾香滑,飯入面有啲雞蛋絲,再加埋鹹甜適中嘅燒汁,配搭得幾好。安格斯牛肉漢堡超級大個, 旁邊仲有薯角添 ,如果係一個人食呢一定好飽 。入邊嘅牛肉呢唔會煎得太老,配埋融化嘅芝士食落有一種好幸福嘅感覺。pizza係薄底嘅,已經幫你砌好咗㗎啦,每一角上面都有一塊煙三文魚同菠菜,脆卜卜㗎!我地分別食tiramisu同朱古力蛋糕。朱古力好rich ,又唔會太細,食完個甜品之後,呢成餐飯就完滿啦!除咗嘢食好味之外,環境非常舒服。我哋坐咗三個幾鐘先走,慢慢食慢慢傾都無人趕,而且周圍唔太嘈。一
除咗嘢食好味之外,環境非常舒服。我哋坐咗三個幾鐘先走,慢慢食慢慢傾都無人趕,而且周圍唔太嘈。一個人嚟嘅就可以用嗰度嘅wi-fi上下網,做下嘢。幾多friend嚟呢就可以喺嗰度飲下啤酒,睇下波。嗰度絕對係一個消磨時間嘅好地方。