2023-04-04
以前覺得食日本和牛好貴,自從食過呢間黑樺牛之後,發現幾舊水就可以任食A5和牛,真係好抵,朋友都忍唔住話要約我食多次😆佢得一個餐,就係$398任食日本熊本嘅黑樺和牛。首先揀湯底,我哋揀咗藥膳雞湯,勁濃,而且越煮啲藥味越出,真係好正。之後就開始上佢送嘅蒸海鮮同埋層架。🥰精選層架有幾塊和牛嘅膝頭哥肉,呢個部位就唔係任食啦,不過其他幾個部位都可以放心大大啖食😋而蝦滑同墨魚滑都好正。再之後就係qr code落單,我哋每款A5和牛都試咗一碟先,之後再encore 一啲我哋鍾意嘅部位,兩個人前後食咗十一碟牛,都好夸張😆當中最好味一定玉子後腰肉同埋特上霜降小排☺️前者有隻蛋係上面,撈埋再去煮,令到啲肉質勁嫩滑,前後食咗三碟😆而霜降小排主要食佢豐富嘅油脂,分佈得好靚,肉質好鮮嫩。係啦,2人同行提前2日book位先有海鮮送㗎,大家記得早啲book定位啦☺️