主打平铁牛扒嘅Top Blade 喺新城市开左分店,想支持良心店终于多个选择,平日夜晚黎到以为可以直入,点知店外大排长龙,果然首都嘅子民系唔同啲。用餐时间75分钟有少少赶,如果你初次到访,店员会详细介绍menu嘅项目,非常抵赞。食物水准正常,定价偏高。(w/10% service charge)🍽是日特别版招牌平铁牛扒(每日限定) Today’s Guest Chef Flat Iron ($238)店员话呢款肉味较普通平铁牛扒浓郁,牛扒叫左medium,黎到生熟度刚好,切开肉质呈粉红色,肉味果然几浓,不过我觉得夹杂少许膻味(利申我唔系食肉兽,可能一餐食咁多肉唔习惯)。普通平铁牛扒会配烤蒜,呢款就配唔同款式嘅洋葱,分别有洋葱圈、炸洋葱丝同腌洋葱等,垫底嘅炒洋葱甜甜地同牛扒几夹。🍽终极汉堡 Ultimate Burger ($160)包身软熟,有牛油香,汉堡扒好厚身,干身左啲,好彩有热融芝士。旁边嘅系黑醋汁沙律菜。🍽藜麦沙律 + 自家靓汤 super food salad + house soup ($60)蕃茄汤味道够酸,浓稠度刚好。沙律就无咩特别。🍽是日小食 Today’s Spec

是日特别版招牌平铁牛扒

🍽终极汉堡 Ultimate Burger ($160)
终极汉堡

蕃茄汤味道够酸,浓稠度刚好。沙律就无咩特别。
藜麦沙律 + 自家靓汤

🍽是日小食 Today’s Special Treat ($68)
当日想食豪啲就叫埋小食蟹饼,蟹饼只有一旧,不过就几厚身,食落有唔少蟹肉,整体较干。
蟹饼
蟹饼

🍽薯条
呢度嘅炸薯条系任食嘅,未order店员已经送上一客,可惜黎到唔热,refill𠮶兜就系新鲜炸起嘅,要睇吓运气。薯条洒上松露盐,几有诚意,配牛扒都唔错。
薯条

🍹Dirty 柠檬特饮 Dirty Lemonade ($45)
鲜榨柠檬汁加梳打水同迷迭香糖浆,可请职员调节甜度,柠檬汁够晒酸,糖浆嘅味道不太讨好。
Dirty Lemonade

🍺日本三得利生啤(白) Japan Version Suntory on Tap ($55)
小麦香浓,好饮。
日本三得利生啤(白)

餐牌:
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
是日特别版招牌平铁牛扒
终极汉堡
日本三得利生啤(白)