餐厅: 金膳健康素食
资讯:

2024-01-18 143 浏览
走进呢间有种街坊暖意嘅食店, 我点咗几样招牌菜试吓。先讲讲𠮶砂锅云吞鸡翅煲, 啲云吞松化得嚟仲有蔬菜嘅清新, 竹笙同素烧鸡加埋烟熏味, 咁配合到汤底变得更加惹味。冰梅酱猴头菇就正到爆, 酸酸甜甜一啖啖都系惊喜,叫人停唔到口👅。至于焗香芋腐球饭? 咖喱味道挂住饭粒,香芋同腐球个绝配令我食指大动,椰汁白汁融合得啱啱好,不会太甜,珍珠笋仲带点童趣,食落真系开心到弹起🍚🌟。啲菜式嘅份量都几合理,一家大细嚟食都啱哂。当中啲菜都无咁落油,食落去唔会觉得腻口,好适合追求健康嘅我哋。啲菜味道正宗之余,又真系有种传统港式小店嘅地道感觉。总括嚟讲,呢间店确实系为食客带来咗一种平民价格之下嘅高质素享受。食得开心,啱晒想揾啲香港味嘅食客!👍🥢