2021-05-23
今日同朋友去新蒲崗行街 入去到mikiki商場係LG層見到呢間自助式鐵板燒,係香港都開咗幾間分店,於是就揀咗呢間嚟食!間嘢隔離就係一田超市,好易搵到!入面要自己搵位坐,之後行去切肉區落單,周不時都會有職員黎清潔張枱,衛生程度都唔錯。佢餐牌主要有2種,一種就係食牛丼,而另一種就係自選要咩牛部位同師傅講要幾多g,即場切畀你,係你面前磅,十分均真,可以根據自己啲份量去叫。而隔離亦都有餐衣比你。我同我朋友一個揀牛柳,一個揀西冷,兩個都叫咗300g跟套餐,叫完之後佢會比個計時鐘號碼比你,當有餐果陣就會響。我朋友果個係西冷配蒜油,一黎到十分之香,職員都好細心提我地件西冷有三成熟,如果想熟啲可以煎鐵板耐啲,因人而異,西冷食到有咬口,牛味好濃郁,啖啖肉,好正😍😍😍佢個溫泉蛋都好流心,撈飯一流!而我係牛柳配蔥油,食到軟腍嫩滑,唔錯唔錯食完記得將餐盤放番好!總括而言值得一試
而我係牛柳配蔥油,食到軟腍嫩滑,唔錯唔錯
食完記得將餐盤放番好!
總括而言值得一試