又係時候試吓廚師發辦既菜式,今次嚟到大埔試吓 🔥燚🔥 嘅午餐~環境係比較暗,環境屬於有情調嘅感覺,餐廳唔算好大,但係呢都夠6至8人坐喺bar枱位欣賞廚師鐵板即燒廚藝!跟住就要講下啲嘢食~😋 第一道 煙三文魚泡沫沙律煙三文魚食落都好有鮮味,配上分子料理嘅泡沫沙律,賣相都即刻加分😋 第二道 蟹籽乳酪巴馬火腿伴菠蘿巴馬火腿配乳酪又真係幾開胃,再加返個菠蘿,淡淡清新又唔會影響咗火腿嘅鹹味😋 第三道 帶子伴黑松露醬帶子食落都係爽口,估唔到配黑松露醬會令到個味更加鮮😋 第四道 北寄貝伴泰國露筍呢個北寄貝好唔錯,過往嘅印象以為係好韌,但係呢個識落完全冇呢個感覺😋 第五道 南非鮑魚伴竹炭蒜粒鮑魚食落都係好軟身,配蒜粒香味夠😋 第六道 虎蝦 伴 虎頭膏汁虎蝦燒得好香,膏汁味濃郁,而唔會覺得苦😋 第七道 豬柳伴香蒜牛油汁同竹炭鹽豬柳食落去呢好淋身,配上香蒜嘅牛油汁又唔會覺得好油膩😋 第八道 香脆雞扒伴 香草雞汁呢個都好值得欣賞,雞扒燒得啱啱好好,外皮好脆身,配香草汁好夾😋 第九道 日式蝦仁炒飯食埋呢個真係好飽啦,呢個帆呢係好有口感㗎,粒粒分明😋 第十道 吉士紅荳可樂餅呢個甜品都好友驚喜,紅豆加吉士

😋 第一道 煙三文魚泡沫沙律

😋 第二道 蟹籽乳酪巴馬火腿伴菠蘿

😋 第三道 帶子伴黑松露醬

帶子食落都係爽口,估唔到配黑松露醬會令到個味更加鮮
😋 第四道 北寄貝伴泰國露筍

😋 第五道 南非鮑魚伴竹炭蒜粒

鮑魚食落都係好軟身,配蒜粒香味夠
😋 第六道 虎蝦 伴 虎頭膏汁

虎蝦燒得好香,膏汁味濃郁,而唔會覺得苦
😋 第七道 豬柳伴香蒜牛油汁同竹炭鹽

豬柳食落去呢好淋身,配上香蒜嘅牛油汁又唔會覺得好油膩
😋 第八道 香脆雞扒伴 香草雞汁

😋 第九道 日式蝦仁炒飯

食埋呢個真係好飽啦,呢個帆呢係好有口感㗎,粒粒分明
😋 第十道 吉士紅荳可樂餅

呢個甜品都好友驚喜,紅豆加吉士已經好夾,再加埋呢薄新嘅餅皮,半溶狀態入口不得了
呢餐真係好飽啊,廚師發辦嚟講呢個份量非常之多,性價比好高

‼️好食指數 8/10

‼️推介指數 8/10